3.9.2016

Mikon Hunaja

Mikon hunaja tarjoaa rehellistä hunajaa, joka on luontaisesti erimakuista eri tarhoilta. Meistä on mukava tuoda tarjolle hunajia mehiläisten päättämällä täydellisellä reseptillä ja kannustaa ihmisiä löytämään se oma hunaja.

Mikon Hunaja ei tähtää hunajan tehotuotantoon vaan yrittää myös osaltaan auttaa näitä mesipistiäisiä pysymään terveinä ja elinvoimaisina, jotta ne voivat jatkaa tärkeää työtään pölyttäjinä ja satoisan marja- sekä hedelmäsadon kulmakivenä.

Mikon Hunajan tarina

Keväällä 2010, Mikko tuumasi, että mehiläiset voisivat olla makea harrastus. Yhtään ei haitannut se, että hunaja maistui muutenkin. Harrastus lennähti käyntiin palstan oston yhteydessä kun tilan aikaisempi omistaja oli vankkumaton mehiläisen hoitaja ja kalustoa oli tilalla kuin sikiöitä hyvässä kakussa. Kalusto tosin oli jo myyty toiselle, mutta mutkien kautta se lingottiin tilalle takaisin karkeasuodatuksen jälkeen.

Pesäosastojen luota löydettiin karkuparvi, joka otettiin talteen. Tätä rääpälepesää hoidettiin ja observoitiin pitkin talvea ja kaikki meni hyvin. Vaan kevään viimeisen pakkasympin aikana parvi kuoli. Mikko tunsi piston sydämessään eikä kuhnaillut vaan tilasi heti kaksi uutta pesää. Tähän asti joka vuosi pesämäärä on kasvanut ja turpoaa kuin hyvä kuningatar häälentonsa jälkeen. Savuna ilmaan ovat siis tuprahtaneet puheet yhdestä harrastuspesästä.