Tunnista mehiläinen

Mehiläinen sukii kieltään lennossa

Mehiläinen

Mehiläinen

Tumma mehiläinen

Mehiläinen on hennon karvainen etu ja keskiosastaan ja hieman ampiaista tanakampi. Mehiläisen väritys voi olla oranssimustasta harmaanmustaan. Mehiläinen ei ole yleensä kiinnostunut ihmisten terassitarjonnasta. Aikaisin keväällä lämpö ja kova nälkä voivat ne houkutella lähelle.

Ampiainen

Ampiainen

Ampiainen on lähes karvaton

Ampiainen on mehiläistä ärhäkämpi lennossaan ja ääneltään. Karvattoman näköinen (hennot karvat eivät erotu paljain silmin), räikeän keltaiset raidat erottuvat selkeästi ja sillä on ”ampiaisvyötärö”.  Ampiainen on monesti kutsumaton vieras terassiruokailussa ja sille maistuu kaikki mitä ihminen syö ja juo. Ampiainen on lihansyöjä, mutta se vierailee myös kukissa.

Kimalainen

Kimalainen

Kimalainen on pullea ja pörröinen

Kimalainen on mehiläistä selkeästi pitkäkarvaisempi, pörröisempi ja pyöreämpi. Kimalaisia on montaa eri kokoa. Kimalainen on tärkeä pölyttäjä, ja auttaa välillä myös mehiläisen sadon korjuuta puraisemalla reiän syvän kukinnon sivuun. Kimalainen lentää paljon kylmemmällä ilmalla kuin mehiläinen. Kimalaiskuningatar on ainoa yhdyskuntansa jäsen joka talvehtii ja sen tapaa aikaisin keväällä ruuan haussa.

Kukkakärpänen

Kukkakärpänen

Kukkakärpänen on harmiton kärpänen

Kukkakärpänen on nimensä mukaisesti kärpänen, eikä sillä ole pistintä. Se on imitoinut ampiaiselta ulkoasunsa, että saalistajat jättäisivät sen rauhaan. Kukkakärpäsen ääni on aivan toisenlainen kuin ampiaisen. Tämä pörriäinen on täysin harmiton.